21 dec 2015, 18:39
Dit jaar gaan we dus lekker NIET gezellig gourmetten.
Frituurvet is ververst, dus risotto-ballen staan op het menu.
Recept:
(Pro-tip: regel een paar kinderhanden om mee te helpen.)
Kook 500 gr risotto in tomatensoep, champignonsoep, bouillion... whatever je lekker vindt, als er maar geen grote brokken in zitten.
Pureer die shit van tevoren of zeef het er naderhand uit.
Kook iets (max. 2 min) langer dan aangegeven op de verpakking, en giet eventueel overtollig vocht af.
Voeg kruiden, zout, peper, knoflook, en Parmezaanse kaas toe.
Een klont boter erdoor, even goed doorroeren en laten opstijven in de koelkast.
(En hier komen die kinderhanden van pas)
Draai ballen van iets kleiner dan een bitterbal.
Duw met je pink een kuil in iedere bal.
Plaats hierin een beetje mozzarella.
Vouw dicht, en draai nogmaals.
Rol door bloem, ei, en paneermeel.
Repeat.
Frituur die hap.
Garneer met pesto-mayonaise, rode pesto-aioli, een tomaten-kruidensaus, of iets wat je gewoon lekker vindt, ook al is het niet zo Italiaans...
Enjoy.