Pagina 1 van 1

BerichtGeplaatst: 21 aug 2014, 20:49
door MajestueuzeEenhoorn
Onder protest, omdat Marco geen hobby-board wil opzetten, hier.

Was er niet al een eten-topic? Jawel. Maar dit is niet eten. Dit is koken. Geen nasi (nummer 14) hier. Dit gaat om haute cuisine in je eigen huis!

Hier kan je receptjes en dat soort cool spul bespreken.

Goed, omdat ik begin: als ik koken als serieuze hobby op zou willen pakken, welke coole shit moet ik dan allemaal in huis halen als basispakket?

BerichtGeplaatst: 22 aug 2014, 10:11
door DarknessFood
Goede pannenset, messen, snijblok. Belamgrijkste is echter de kennis.

BerichtGeplaatst: 22 aug 2014, 10:20
door MichaDutch
Gooi overal sambal bij, dan maak je op mij échte indruk.

Ik eet bijna overal sambal bij. Crackers, nasi/bami, gebakken ei. Heerlijk.


-Ook praktisch; een snijplank met een randje erin, voor het sap van shit, erg praktisch.

BerichtGeplaatst: 22 aug 2014, 14:14
door DarknessFood
Ja zo'n snijplank is best epic ja. Goede messen is ook echt een must. Probeer wat snijtechnieken te leren (julienne, brunoise, shinoise of hoe je het schrijft). Qua koken beginnen met basisgerechten, en die uitbreiden. Gouden regel met koken is proeven. Alles wat je op smaak brengt moet je proeven tot je het gevoel hebt dat de smaak klopt.

BerichtGeplaatst: 22 aug 2014, 14:36
door The Vice
Wij hebben thuis twee Demeyere pannen, die dingen zijn de shit. Ze zijn wel duur maar ik zou ze bij wijze van spreken nog van mijn moeder kunnen erven.

BerichtGeplaatst: 22 aug 2014, 18:37
door DarknessFood
Ja die dingen zijn wel tof!

BerichtGeplaatst: 24 aug 2014, 18:05
door Baron Bonk
Ik heb best wat geduld, behalve voor koken. Vooral de afstemming van verschillende delen van de maaltijd vind ik altijd zo irritant :(

BerichtGeplaatst: 24 aug 2014, 19:44
door MajestueuzeEenhoorn
Baron Bonk schreef:Ik heb best wat geduld, behalve voor koken. Vooral de afstemming van verschillende delen van de maaltijd vind ik altijd zo irritant :(


Kwestie van yolo en proeven. Als je geen poedersuiker op je pasta strooit lukt t meestal wel.

BerichtGeplaatst: 24 aug 2014, 20:18
door 3NCrypt3D
MajestueuzeEenhoorn schreef:
Baron Bonk schreef:Ik heb best wat geduld, behalve voor koken. Vooral de afstemming van verschillende delen van de maaltijd vind ik altijd zo irritant :(


Kwestie van yolo en proeven. Als je geen poedersuiker op je pasta strooit lukt t meestal wel.

Impliceer je hiermee dat dat niet de bedoeling is?

BerichtGeplaatst: 12 sep 2014, 21:58
door MajestueuzeEenhoorn
Pangasiusfilet met pijnboompitten en basilicum op ricotta, tomaatjes en spinazie, uit de oven.

Bijzonder smakelijk, en niet eens zó lastig.

Iemand details?

BerichtGeplaatst: 14 sep 2014, 16:58
door Neyeox
Pangasius is poepvis.

BerichtGeplaatst: 14 sep 2014, 16:59
door 3NCrypt3D
Best wel ja